Νέα

Επιλογή του σωστού τύπου πινακίδας LED

Επιλογή του σωστού τύπου πινακίδας LED

Η επιλογή της σωστής πινακίδας LED δεν είναι εύκολη. Για να φτάσετε στην οριστική απόφαση, καλό είναι να αναρωτηθείτε τα ακόλουθα:

 • Τι είδους περιεχόμενο σκοπεύετε να προβάλλετε;
 • Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κείμενο, στατικές, βίντεο ή γραφικά;
 • Η επιχείρησή σας βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο με κίνηση ή σε μικρότερο δρόμο;
 • Πόσο χρόνο θα έχει το κοινό σας να διαβάσει το μήνυμα της πινακίδας;
 • Η πινακίδα θα είναι για εσωτερική ή εξωτερική χρήση;

Η ταχύτητα των αυτοκινήτων, η απόσταση θέασης, η ύπαρξη φωτεινών σηματοδοτών, το ύψος τοποθέτησης της πινακίδας, ο διαθέσιμος χώρος και οι περιορισμοί που καθορίζονται από την τοπική νομοθεσία, είναι μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν το βέλτιστο είδος πινακίδας για την επιχείρησή σας.

Ακολουθούν μερικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις απαιτήσεις για την πινακίδα σας.

Μέγεθος πινακίδας LED

 • Πόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι η πινακίδα;

Μια σωστά διαβαθμισμένη πινακίδα LED θα δώσει την καλύτερη απόδοση στην επένδυση που κάνετε με την αγορά της. Για να προσδιορίσετε τις κατάλληλες διαστάσεις, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την τοποθεσία της επιχείρησής σας, πόσο πυκνή είναι η κυκλοφορία των διερχόμενων αυτοκινήτων και με πόση  ταχύτητα κινούνται, τους περιορισμούς της τοπικής νομοθεσίας και την απόσταση της πινακίδας από το δρόμο.

 • Μονόχρωμη πινακίδα LED ή οθόνη LED full color;

Οι φωτεινές, πολύχρωμες πινακίδες LED όχι μόνο ξεχωρίζουν αλλά τείνουν να προσελκύουν περισσότερη προσοχή. Τα καταστήματα που θέλουν να παρουσιάζουν με εικόνα τα προϊόντα τους, τα εμπορικά κέντρα που προβάλλουν επερχόμενες εκδηλώσεις ή οι κινηματογραφικές αίθουσες που δείχνουν τις επικείμενες ταινίες, χρησιμοποιούν οθόνες LED full color στις οποίες προβάλλουν φωτογραφίες, έγχρωμα γραφικά και βίντεο.

Οι μονόχρωμες πινακίδες LED είναι μια πιο οικονομική λύση. Χρησιμοποιούνται για να προβάλλονται απλά μηνύματα κειμένου, αλλαγές τιμών ή πληροφορίες ώρας, ημερομηνίας και θερμοκρασίας. Οι μονόχρωμες οθόνες είναι πιο συνηθισμένες σε μικρές τοπικές επιχειρήσεις, σε σουπερμάρκετ, σε καταστήματα εστίασης αλλά και σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Μήνυμα και Περιεχόμενο

 • Τι είδους περιεχόμενο θα πρέπει να προβάλλεται στην πινακίδα LED;

Η πινακίδα σας είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με το κοινό σας, προβάλλοντας  συγκεκριμένα μηνύματα, όπως καθημερινές προσφορές, νέα προϊόντα, ανακοινώσεις ή στοιχεία επικοινωνίας. Σκεφτείτε τα μηνύματα που είναι βέλτιστα για την επιχείρησή σας. Θα πρέπει να μπορούν να διαβάζονται, ιδιαίτερα από απόσταση.

 • Μπορεί το μήνυμά σας να μεταφερθεί με λίγα λόγια ή χρειάζεστε περισσότερο κείμενο για να το καταστήσετε σαφές;

Μικρότερα μεγέθη πινακίδων LED είναι καλύτερα για μηνύματα με βάση το κείμενο, ενώ τα μεγαλύτερα μεγέθη μπορούν να προβάλλουν φωτογραφίες και βίντεο. Ανεξάρτητα από το μέγεθος της πινακίδας LED, αυτό που έχει σημασία είναι να κάνετε το μήνυμά σας σύντομο, εύκολο για ανάγνωση και κατανοητό.

Απόσταση θέασης

 • Πόσο μακριά θα είναι το κοινό-στόχος από την πινακίδα LED;

Η πινακίδα LED πρέπει να μεταφέρει αποτελεσματικά το μήνυμα. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κοινό-στόχος σας θα μπορεί να διαβάσει το μήνυμά σας ξεκάθαρα κάθε φορά που περνάει κοντά από την πινακίδα σας. Ο γενικός κανόνας είναι: Οι μεγάλες αποστάσεις απαιτούν μικρή ανάλυση, ενώ οι μικρότερες αποστάσεις απαιτούν υψηλότερες αναλύσεις. Για μεγάλη απόσταση προβολής, το μέγεθος κειμένου, το LED pitch και ο χρόνος εμφάνισης ανά μήνυμα, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να εξεταστούν προσεκτικά.

Ταχύτητα του κοινού-στόχου

 • Μπορεί το μήνυμα να διαβάσει με μια ματιά;
 • Πόσο χρόνο έχει το κοινό-στόχος να διαβάσει το μήνυμα;

Θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το κοινό-στόχος σας θα διαβάσει το πλήρες μήνυμα σας πριν προσπεράσει την πινακίδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν η πινακίδα βρίσκεται σε πολυσύχναστο δρόμο. Η βέλτιστη πρακτική είναι να τοποθετήσετε τις βασικές πληροφορίες σε ένα πλαίσιο που παραμένει σταθερό για μερικά δευτερόλεπτα, παρά να χρησιμοποιήσετε μεγάλα μηνύματα.

Εάν το κοινό σας βρίσκεται σε διαβάσεις πεζών ή είναι οδηγοί που σταματάνε σε φανάρια, μπορείτε να προβάλλετε όλα τα μηνύματά σας αποτελεσματικά με μικρότερη πινακίδα LED. Εάν το κοινό-στόχος σας οδηγεί, καλό είναι να καθορίστε ποια είναι η μέγιστη απόσταση από την οποία μπορούν να δουν και να διαβάσουν τα μηνύματα στην πινακίδα σας. Αυτοί που οδηγούν με ταχύτητα π.χ. 50 χλμ/ώρα θα έχουν λιγότερο χρόνο για να διαβάσουν το μήνυμά σας από εκείνους που οδηγούν με 30 χλμ/ώρα.

Εάν όλοι αυτοί οι παράγοντες σας φαίνονται περίπλοκοι, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο +30 2315 002299 για περισσότερες λεπτομέρειες.